fbpx
Nyheter

10 tips inför din nästa bussresa 😎

Bussigt tipsar om hur du förenklar för dig själv, innan och under resan

Bussigt tipsar om hur du förenklar för dig själv, innan och under resan.
Mycket nöje!


10 tips inför din nästa bussresa


#1. Boka i god tid – att längta är halva grejen.

Visst kan du fynda en sista minuten-resa, men det är osäkert och ovisst, och du kan inte vara helt säker på att du kommer iväg till det där resmålet du egentligen vill till. Vårt tips på Bussigt är att hitta en deal som du är nöjd med, boka i god tid innan avresa och res dit du verkligen vill! Ingenting går uppemot känslan av att klicka på boka-knappen och börja längta.

#2. Läs på! – att resa på bussresa är utbildande.

Det finns massor med bra resmålsguider på nätet och du kan enkelt surfa runt bland bästa restauranger i Dresden, eller coolaste caféet i Barcelona. Du får fina guidningar på bussresan och med lite förkunskaper är det lättare att hänga med och på så vis får du ut mer av upplevelsen. Om inte annat så kan du alltid briljera med dina kunskaper för grannen i bussen.

#3. Packa lätt! – det kommer att ges möjlighet till shopping!

Är du redan en som packar lätt, eller är det du som släpar runt på den tyngsta resväskan av alla? Den väskan som chauffören verkligen får kämpa med för att få upp i bussen? Vårt tips är att packa lätt! Det måste finnas plats för eventuella fynd under resans gång. Du kommer sannolikt vilja köpa med dig hem en flaska av det lokala franska vinet, äkta italiensk pasta, eller kanske rent av en kilt från Skottland!

#4. Ta med träningskläder! – Jo, bara GÖR det!

Med risk för att låta hurtig, men det finns verkligen inget bättre sätt att starta en resdag än att ta en rask morgonpromenad, eller en löprunda. Andas in den friska morgonluften, se människor på väg till jobb, ja se staden vakna till liv helt enkelt. Dessutom tar du dig till nya platser och upptäcker kanske den där mysiga restaurangen som du kan testa senare på kvällen.

#5. Ta kontakt! – Det är resenärerna som gör resan.

Visst får du se mycket på en bussresa. Du får ligga i en solstol och njuta, besöka vackra vingårdar eller åka upp i Eiffeltornet. De starkaste minnena är dock oftast de som du får tillsammans med andra resenärer. Så ett hett tips är att börja socialisera vid första, bästa “bussfikan”. Ofta är det någon, som känner någon, som känner någon och därefter är samtalen igång.

#6. Öronproppar, stödstrumpor och nackkudde.

Jo, det blir en del åkande när du reser på bussresa. Det kommer du inte ifrån. Var snäll mot dig själv och din kropp! Öronproppar kan vara bra om du är känslig mot snarkningar, stödstrumpor hjälper mot cirkulationen och med nackkudden kommer du garanterat få avundsjuka blickar mot dig på bussen.

#7. Följ med på utflykter!

En stor del av bussresan är självklart utflykterna. Ibland ingår de i priset och ibland kan du köpa till. Att följa med på dessa utflykter är verkligen något som gör att du får ut maximalt av din bussresa. Du har möjligheten att besöka några av världens mest kända platser, du kommer även till de där mer lokala pärlorna som du aldrig hittat annars.

#8. …men våga ta en dag “på egen hand”

Utflykter i all ära, men du kanske redan varit med på resan och åkt på utflykten tidigare? Ett tips är att våga ta en dag på egen hand, för att upptäcka och uppleva resmålet så som du vill. Du kanske bara vill sitta på ett café längs strandpromenaden i Riva del Garda och titta på förbipasserande, eller du kanske hyr en bil för att köra till den där lokala olivproducenten i Toscana. Möjligheterna är oändliga och efter en dag på egen hand längtar du säkert tillbaka till gruppen, och kan då stolt briljera med dina nya upplevelser.

#9. Ät och drick lokalt!

Maten är en stor ingrediens när man reser och bussresor är absolut inget undantag, snarare tvärtom. Du kommer till fantastiska restauranger och får ofta uppleva utsökt mat och dryck. Det kommer såklart tillfällen då du själv bestämmer matställe och maträtt och då är vårt tips att satsa på det lokala, eller iallafall det som landet är känt för. I Italien kanske du inte beställer köttbullar, mos och lingon utan istället satsar på en smarrig charktallrik med oliver, parmaskinka, bruschetta och ricotta. En pastarätt med salami, eller en äkta italiensk pizza. Helt enkelt – ät och drick det respektive resmål gör bäst!

#10. Köp kylskåpsmagnet med dig hem!

Det kan låta banalt att köpa souvenirer med dig hem, men det ska man minsann inte underskatta! Att lägga pengar på resor kontra materiella ting är inte alltid helt självklart. En resa är kort, upplevelsen kanske bara varar i 1-2 veckor sen är pengarna borta och du är tillbaka i vardagen. MEN – det är minnena som består och en kylskåpsmagnet på kylen kan hjälpa dig att minnas de där varma kvällarna i Costa Brava, eller utsikten vid de sanslöst vackra norska fjordarna. Så, ja det är bara att shoppa med hem!


Har vi glömt något tips så måste du kommentera nedan 🙂

Taggar
Visa mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close