fbpx
Resereportage

4-dagars bussresa till charmiga Celle

Lena Johansson, om goda stekar, apfelstrudel och att vara lite kulturella

För ett år sedan, alltså juni 2017 reste jag och dottra med Ölvemarks Holiday till Celle, Tyskland på en 4-dagars tripp. Av olika anledningar skulle jag arbeta hela sommaren så detta var vad jag hann med i semesterväg. När jag tittar tillbaka på resan så här ett år efteråt så kan man lätt tro att hela resan gick ut på att äta…. men gott var det.

På resan ner genom Skåne med sikte på Öresundsterminalen, åt vi varsitt äpple. Väl nere på Öresundsterminalen för att byta buss passade jag på att köpa varsin smörgås som vi intog någonstans genom Danmark. Färjeöverfarten Rödby – Puttgarden gick smidigt, havet var lugnt. Kollade runt i butikerna och handlade parfym bland annat.

Första stoppet var lunch-stopp i Heiligenhafen där medresenärerna eller de flesta i allafall intog lunch i Ölvemarks regi. Jag och dottern strosade runt i den mysiga lilla staden och fann ett fik där vi delade på en fisk-burgare.

Framme i Celle vid 17-00 tiden. Trevligt rum på Intercity-hotel centralt beläget. Ger oss ut i gamla stan för att finna ett matställe. Hamnar på en Italiensk restaurang där dottra äter Lasagne och jag Snitzel. Dryck  – härlig kall öl som synes.

Fredagen strosar vi runt i Celle och beskådar både kyrka och de gamla husen. ”Måste vara lite kulturella” som dottra säger.

Förmiddagens fika består av apfelstrudel med vaniljglass.

Eftermiddagen går åt till shopping och där finner vi SteakHouse Apache på en av gågatorna, som bjuder på den mest fantastiska stek jag ätit på år o dar.

På lördagen följer vi med på en arrangerad utflykt till Hannover.

Dagens första överraskning består i att vi upptäcker en stor loppmarknad i parken utmed kanalen i Hannover.

Hann givetvis även med en fika med chokladkaka högst upp i Galleria Karstadt.

Efter en relativt kort bussresa är vi tillbaka i Celle, men sommarvärmen gör oss törstiga. Vad passar då bättre än ett besök i Celles alldeles egna Italienska glassbar.

Här bjuds på dagens andra överraskning. Någon sorts musikfestival i stan. Gatorna är fulla av öl-stånd, mat-stånd och massor av musik!

Kvällen blir sen. All musik, den heta sommarvärmen och den starka maten vi äter gör att vi sover extra gott sista natten i Celle.

Söndagen innebär hemfärd och väl uppe på färjan igen äter vi härliga danska smörrebröd.

Taggar
Visa mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close