fbpx
Resmålsguide

5 pärlor i franska Antibes

Bussigt tipsar om ett utmärkt resmål för en bussresa

De senaste åren har flödet på Facebook och Instagram överösts av bilder och inlägg från den charmiga, lilla staden Antibes på Franska Rivieran. Vad är då hemligheten med denna lilla pärla och vad är det man inte får missa om man har vägarna förbi? 

Här är Bussigt.nu`s Topp 5. Håller du med?

 1. Matmarknaden i Antibes
  Absolut ingenting går upp emot att bege sig till marknaden i Antibes. Den är öppen dagligen och på denna marknad, mitt i centrala Antibes trängs du med gamla som unga, som är på jakt efter fantastiska råvaror till kvällens sena middag. Dofterna av färska örter, honung, ostar och nyskuren frukt som möter doften av Medelhavet är oslagbart!

  Bussresor på Bussigt
  Matmarknaden i Antibes
 2. Gå vilse i lummiga gränder
  Denna romantiska kuststad har kanske de allra vackraste, slingrigaste, Instagram-vänligaste små gator som skådats. Ta tid på dig, stressa inte. Gå vilse och hitta den där fantastiska lilla bistron, eller caféet som blir ditt eget hemliga paradis. Det finns massor att upptäcka!
 3. Ät himmelska crêpes 
  Det finns självklart gott om goda crepes i alla franska städer, men ett tips är att starta dagen med att äta sin frukost på tivoli-inspirerade Café Pimms. http://pimms.cabanova.com/
 4. Picassomuseumet
  I borgen Chateau Grimaldi finner du Antibes Picassomuseum, som är väl värt ett besök. Under slutet av 40-talet använde Picasso platsen som ateljé och som tack, skänkte han senare allt han skapade där till staden. Här är öppet dagligen 10-18, och det kostar en liten slant att gå in. http://www.antibes-juanlespins.com/culture/musee-picasso
 5. Loppmarknad när det är som bäst!
  På ett av Antibes många, vackra torg har man under sommaren en daglig loppmarknad, med lite högre standard på antikviteterna som säljs. Priserna kan vara höga, så gör ett försök att pruta!

  Bussresa på Bussigt
  Fynda på loppmarknaden

   

  Bussresa på Bussigt
  Njut längs vattnet i Antibes.

Hoppas att något av dessa tips kan vara till nytta och om ni har egna tips från ert besök i denna vackra, lilla stad så är ni självklar välkomna att dela med er!

Taggar
Visa mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close