fbpx
Tävling

Bildfråga – Vilken stad?

Vi på Bussigt älskar att tävla!

Vår lilla stad har sannolikt flest turister av alla orter i denna vinproducerande dal. Men låt dig inte avskräckas av det, den är både vacker och romantiskt och har mycket att erbjuda!

Visst älskar vi att gå vilse i den gamla och romantiska stadskärnan som erbjuder smala gränder, medeltida torg och vackert renoverade korsvirkeshus.

Upptäck de gamla kyrkorna, stadsportarna, murarna eller strosa på strandpromenaden. Slå dig ner på någon av de inbjudande bänkar som kantar promenaden och njut av folkvimlet.

Borgen är stadens stora landmärke och hit kommer du efter ca 20 minuters promenad på en brant liten väg som i början kantas av hus och högre upp av vinrankor. Väl uppe på toppen finner du ett av de vackraste slotten i området och med sina detaljrika torn, tinnar och burspråk är det ett riktigt sagoslott.

Om du vill ge dig ut på en båtutflykt på floden med samma namn som vindalen, så är det inga problem! Härifrån är det enkelt att ta den vackra turen till grannstaden med samma namn som en filmskapande dansk Lars Von.

Knappt två mil härifrån finns ett vinmuseum som är en av de största privata samlingarna för vin och tillhörande attiraljer med över 10 000 utställningsföremål. Det är redskap, flaskor, glas, och massor med information om vin.

Var i världen är vi?

Taggar
Visa mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close