fbpx
Nyheter

Min “Bucket list” om bussresor

Resmål som jag bara måste se!

Listan över resmål som jag bara måste se!

En “Bucket list” är som ni säkert känner till, en lista på saker som ska hinnas med innan vi dör, men låt oss inte vara så dramatiska. Jag väljer därför att kalla det en lista av resmål som jag bara måste se!

Jag har nu varit igång med Bussigt.nu i ca 6 månader och under denna tid har jag fått ta del av massor med inspirerande bilder och texter från era äventyr längs vägarna. Några platser har jag självklart besökt, men ni har också fått mig att öppna upp ögonen för resmål som jag inte ens visste fanns.

Här kommer min lista på resmål som jag bara måste se. De är rangordnade 1-10 där nummer 1 är det resmål jag allra helst vill besöka just nu! 


Min “Bucket list”

1. Trollstigen med Geiranger, Norge

Ni är många som rest på bussresor till vårt vackra grannland och med bilder från bedårande utsiktsplatser och sagolik natur så har ni övertygat mig om att jag definitivt måste besöka Norge. Det är många bussföretag som kör olika typer av resor hit. Några med Hurtigruten, någon med Ålesund, men det jag verkligen skulle vilja uppleva är Trollstigen med en övernattning i Geiranger. Visst, jag är lite nervös för hur vägarna dit längs dessa branta klippor ser ut, men jag är säker på att de majestätiska naturupplevelserna är värt mödan.

Förslag på resor:
MK Bussresor 
Resemakar´n 
Rolfs Buss

2. Kristallklara Lake Bled, Slovenien

Slovenien känns verkligen supertrendigt och var och varannan resebloggare beger sig hit för att uppleva detta lilla land. Det är mycket som även jag skulle vilja se här, men det jag har fastnat mest för är Lake Bled. Denna kristallklara sjö intill snöklädda alptoppar och vacker grönska må vara en turistfälla, men ser alldeles magisk ut på de bilder ni visat upp.

Förslag på resor: 
Ölvemarks Holiday
Res Med Göran

3. Hisnande vyer med Glaciärexpressen

Buss i all ära, men jag hade mer än gärna åkt tåg med Glaciärexpressen mellan St.Moritz och Zermatt, på över 2000 meter höjd. Hisnande vyer, små mysiga alpbyar och betande kor längs sluttningarna. Varning för höjdskräck!

Förslag på resor:
Rolfs Buss
Tjörnarpsbuss
Röke Buss

4. Gå hand-i-hand längs Gardasjön

Bussresor till Gardasjön är en klassiker och jag förstår varför. Sjöarna i norra Italien är vackra och tillsammans med den italienska kulturen blir det ett utmärkt resmål för turister som vill strosa omkring hand-i-hand längs strandpromenaden. Här är det bara att välja och vraka mellan alla mysiga uteserveringar med romantisk utsikt över sjön. Italien är verkligen en personlig favorit med språket, kulturen och självklart maten!

Förslag på resor:
Rolfs Buss
Ölvemarks Holiday
Scandorama

5. Afternoon Tea i Bath, England

Det är mycket som jag skulle vilja se i Sydengland. Somerset, Cornwall och Brighton är några exempel,  men det jag fastnat mest för är ändå den lilla kurorten Bath utanför Bristol. Det är de gamla romerska baden som lockar tillsammans med de många charmiga små gränder och torg som finns här. Detta känns som det perfekta stället för att ta in på Bed & Breakfast och för att njuta av “Afternoon Tea”.

Förslag på resor:
Rolfs Buss
Jörns Resor

6. Dricka Rüdesheimer Kaffee i Rüdesheim

Tyskland har mycket att erbjuda och dessutom på ett lagom avstånd för en bussresa. Rüdesheim ligger i det vackra vinlandskapet Mosel och det är här många resenärer har sin bas på vinresorna till Rehn & Mosel. Jag har också fått veta att man här serverar en lokal kaffedryck som kallas Rüdesheimer Kaffe och ska vara något alldeles extra!

Förslag på resor:
Ölvemarks Holiday
MK Bussresor 
Björcks Resor

7. Se historiens mörker i Auschwitz

Här handlar det om en helt annat typ av turism. Självklart lockar Krakow som stad och många menar dessutom att det är Polen vackraste stad. Anledningen till att jag vill resa hit är för att besöka platsen som är en del av vår historias mörkaste kapitel, nämligen koncentrationslägren i Auschwitz. Det finns fler liknande platser i världen och även om det är tungt där och då, så är det sådana besök som utvecklar och utbildar oss och det är viktigt att vi inte glömmer.

Förslag på resor:
Rolfs Buss
Ölvemarks Holiday
MK Bussresor

8. Beskåda folkmyllret på Piazza il Campo i Siena

Jag har länge haft en dröm om att resa till Toscana. Åka runt och besöka de mindre städerna, se italienarna i sin vardag, se Florens såklart! En av de platser som ni visat mig här på Bussigt är Siena, som verkar vara alldeles underbart charmig. Här vill jag slå mig ner på en av uteserveringarna vid Piazza il Campo och äta och dricka något lokalt och bara njuta av pulsen och vardagslivet som passerar framför mig.

Förslag på resor: 
Ölvemarks Holiday 
Vadstena Buss
Idealresor

9. Blomsterparken Keukenhof, Nederländerna

Denna resa är ett måste för alla trogna bussresenärer. Hit har bussresor gått i många år och även jag börjar förstå tjusningen i att ta bussen ner genom Europa för att beskåda detta blomsterparadis. Upptäck hela 32 hektar av blommor i alla färger, former och dofter!

Förslag på resor:
Ölvemarks Holiday
Scandorama
Rolfs Buss

10. Bada varmt i Budapest

Budapest har växt fram som en av de mest populära weekendstäderna i Europa. På lagom avstånd ligger denna miljonstad som erbjuder bra shopping, trendiga restauranger, lokalt öl och sist men inte minst flera termalbad med möjlighet att bada i varma källor. Detta gör resmålet till ett perfekt resmål även när det är höst och vinter.

Förslag på resor:
Scandorama
MK Bussresor
Ölvemarks Holiday

//Patrik, Bussigt.nu

Hur ser din “Bucket list ut? 


Här kommer några bilder från ovan lista:

Lake Bled, Slovenien
Lake Bled, Slovenien
Rüdesheimer Kaffee
Rüdesheimer Kaffee
Termalbad i Budapest
Termalbad i Budapest

 


Taggar
Visa mer

Kommentarer

  1. Vad roligt att du har Rüdesheim kaffee och Rüdesheim på din”Bucket list ” Den är fantastisk god . Har hört att det bjuds på den på Södravägen i Kalmar med 😀. Allt för att förlänga semester minnerna .
    Själv har jag Chinque Terre på min lista och stora Italienresan vill se Capri ❤️

    1. Ja, men det ser hur god ut som helst och det som är extra kul är att de lagade den framför er medan ni fick titta på. Det är ju guldstjärna! Gör de så överallt när man beställer det eller? Åh! “Stora Italienresan” verkar ju hur fin som helst. Där får man ju verkligen se hur mycket som helst av detta fantastiska land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close