fbpx
NyheterResmålsguide

Så packar du inför din bussresa

Bussigt tipsar om vad du behöver för att underlätta din resa

Hur packar du inför din resa? Börjar du i god tid över en vecka innan avresa? Tvättar, lägger fram, skriver packlistor, eller är du en sista minuten-packare som får ihop allt en timme innan avresa? Jag gillar i alla fall att vara ute i god tid och förbereda mig inför avfärd. Är det din första bussresa kan det vara svårt att veta vad du behöver packa med. Har du rest på bussresor flera gånger tidigare så är det säkert ändå välkommet med några bra tips på vad du behöver ha med dig.


Packlista

Pass, biljetter och kort!

En självklar sak, men visst händer det att vi glömmer det allra viktigaste inför resan. Förvara pass & biljetter på ett smart ställe. Och du, glöm inte att se över passen så att de är giltiga för den destinationen du besöker.

Resväska 

Det är antagligen inte jätteofta du använder din resväska, men visst är det lika spännande varje gång du får gräva fram den från ditt förråd? Vad har du för resväska? Är du en sån som köper klistermärken som du pryder din väska med varje gång du kommer till ett nytt resmål?

Första hjälpen-kit

Det är inte det du vill tänka på när du ska iväg på bussresa, men om olyckan är framme så är det bra att vara väl förberedd. Visst kan det bli ett eller annat skoskav efter långa promenader. Kanske behöver du fylla på med vätskeersättning efter en lång dag i solen? Uppdatera din Första hjälpen-låda innan avresa!

Elektronik

Vare sig vi vill det eller ej så är vi idag mer uppkopplade än någonsin och då finns det en hel del elektronik som underlättar resan för dig. Har du laddare till mobilen? Har du ett skal som klarar stötar? Du vet väl om att du idag även kan köpa med en s.k. Powerbank som gör att du kan ladda din mobil utan att behöva ett eluttag. Ett måste när du är på resande fot! Tänk även på att vissa länder har andra typer av uttag än i Sverige och då kan det behövas en adapter.

Pyssel

Pyssel och hjärn-gympa är underskattat och något som kan hjälpa dig att fördriva tiden när du reser på längre bussresor. Korsord och Sudoku är ett bra tips när du vill vila ögonen från mobilen. Kanske kan det dessutom öppna upp till kontakter med andra bussresenärer.

Böcker

En bra bok måste absolut med på resan. Kanske föredrar du något mer lättsamt på bussresan. Något som du enkelt kan lägga ifrån dig när guiden greppar mikrofonen för att berätta något intressant. Eller varför inte en bok som utspelar sig i just det resmålet du är på väg till. Ett annat bra tips är såklart att ha med en guidebok som ger dig en bra möjlighet att lära dig mer om destinationen!

Ljudbok

Har du kommit igång med att använda ljudbok ännu? Det är verkligen ett skönt sätt att koppla av när du är på resa och dessutom väldigt enkelt! Registrera dig och börja leta runt bland alla spännande böcker, sen är det bara att luta huvudet bakåt och njuta.

Stödstrumpor

Det är ingen modevisning att åka på bussresa. Hälsan går självklart först och nu är det dags att tänka praktiskt. Stödstrumpor ger support och avlastning till trötta och svullna ben. Och du, alla använder det!

Resekudden

Uppblåsbar eller inte spelar inte så stor roll, men när det ska sovas sittande så är nackkudden ett måste om du vill slippa vakna upp med en stel nacke som tar halva resan att få rätt med. Vi lovar att din stolsgranne kommer att titta med avundsjuka i blicken.

Sovmask

Visst är det en vanesak, men när du väl fått in tekniken med att sova med sovmask så vill du aldrig mer sova utan. Ett bra sätt att låta det “vara mörkt” lite längre på morgonen.

Öronproppar

Jo, visst är det en eller annan bussresenär som snarkar. En del tycker det är sövande och har inga problem att själv somna trots att bussen låter som ett halvt sågverk, men OM du uppskattar tystnad när det ska sovas så rekommenderar vi helt enkelt ett par öronproppar. Du skalar bort de värsta oljuden och ett lagom sorl infinner sig.

Träningskläder

Börja en ny resdag på bästa sätt! Ta på dig dina träningskläder och ge dig ut på en lång promenad eller en löprunda. Ett perfekt sätt att hålla kroppen i trim och samtidigt se hur staden vaknar upp till en ny dag.

Golfkläder

Är du på golfresa så behöver du självklart packa med dig en hel del saker. Golfbag och klubbor men självklart också rätt outfit för golfbanan.

Necessär

Visst älskar vi timmarna före avresa! Bland de sista som brukar packas ner är necessären med alla tillbehör. Har du med dig smink, hudvård, hårvård, solkräm, tandborste, tandkräm? Ja, listan här är lång och det brukar bli trångt i necessären till slut.

Efter resan:

Fotobok

Min gissning är att du kommer hem från din bussresa med massor av fina minnen, men också en mobil eller kamera full med bilder. Glöm inte att framkalla eller varför inte göra en snygg fotobok som blir ett fint minne av din resa?


Har du fler förslag på vad vi bör packa med oss på bussresan?

Här nedan är tips på vart du kan inhandla det du behöver inför din bussresa:

Resväska, resekudde, sovmask
Första hjälpen-kit
Laddare, Powerbank, adapter
Ljudböcker
Stödstrumpor
Golfkläder
Träningskläder
Yogakläder
Smink, hudvård, hårvård
Fotobok

//Patrik, Bussigt.nu

Taggar
Visa mer

Kommentarer

 1. Jättebra tips! Sådana här listor är guld värda. Man kan lätt tänka att vissa tips är självklara men visst kan man glömma ändå.

  Jag klarar mig inte utan mina brusreducerande hörlurar, kompressionsstrumpor (klokt att fler och fler använder dem) och även en del nödproviant om det blir långt mellan måltiderna eller “fel” mat. Och visst packar jag i väldigt god tid för det mesta. Jag har i alla fall långa detaljerade listor. 🙂

  Just i dag bloggade jag faktiskt om att packa för en höstresa till New York och i inlägget finns länkar till mina bästa packningstips rent allmänt, så de funkar även för bussresor (och ja, jag berättar om min värsta packningsmiss). 😉

  1. Hej Anna! Ja visst älskar vi listor av alla dess slag. Vilket trevligt blogginlägg om packning! det är minsann inte lätt att packa när man ska till New York. Vi reste i månadsskiftet maj/juni och vi hade allt mellan 12 grader och hagel, till 25 grader och sol. Jag minns att vi frös rejält på baseball-matchen på Ibrox Stadium, haha! Dagen efter satt vi och gassade i solen på en uteservering i Brooklyn 🙂

   …och vilken packningsmiss du gjorde alltså! Men det blev till en bra historia 🙂

   //Patrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close