fbpx
NyheterResereportage

Bussresa: Rehn & Mosel med Ölvemarks Holiday

Virva & Tage har åkt linbana, besökt destilleri och njutit av Rüdesheimer Kaffee

Rehn & Mosel i september låter definitivt som en bussresa för riktiga livsnjutare. Virva & Tage Sjöström är nyss hemkomna från denna resa med Ölvemarks Holiday och är mer än nöjda! De har fått träffa nya bekantskaper, utforskat på egen hand, njutit av sommarvärme och givetvis druckit en massa goda viner. Här är Virvas egna resereportage. Mycket nöje!


Bussresa: Rehn & Mosel

Bussföretag: Ölvemarks Holiday
Vem: Virva & Tage Sjöström

1/9 Kalmar – Göttingen
Det är lördag morgon och vi startar vår resa utanför Rasta i Kalmar. Vi åker anslutningsbuss till Öresundsterminalen. Där byter vi buss för att 08:15 styra vår färd över Öresundsbron vidare mot Danmark och färjan över Rödby- Puttgarden. Vi stannar sedan för övernattning i Göttingen och Hotel Astoria.

2/9 Göttingen – Rüdesheim
Söndag morgon och vi vaknar utvilade på vårt övernattningshotell Astoria i Göttingen. Igår åkte vi 90 mil, om jag räknar från Kalmar. Det ska bli gott med en riktig tysk hotellfrukost.

Vid lunchtid samma dag har vi kommit fram till mysiga Alsfeld och vi intar vår lunch på det fina Markt Café (brölloppshuset) från 1500 talet. Därefter kan vi gå och strosa och titta på alla fina korsvirkeshus. Det fina rådhuset, sagohuset med Rapunzel som släpper ner sin långa fläta. Korsvirkeshus från 1500-,1600-, och 1700-talet.

Senare samma dag är vi framme i Rüdesheim. Kl. blev 15:30 och efter en snabb dusch bär det vidare för att äta middag på Roserberger Café. Ett ställe som vi upptäckte sista kvällen för 3 år sen när vi var här. Deras mat smakar gudomligt gott och de har vunnit flera gastromonipriser. Jag beställde en Wienersnitzel med konjakssås, 👌wow vilken gastronomisk upplevelse! Efter middagen så intog vi en Rüdesheimcafé, som är ett måste när man är här 🙏 . De kommer till bordet och tillagar detta genom att konjaken flamberas. Mycket bättre än en Irish coffee om jag får säga det.

3/9 Rüdesheim
Idag har vi gått över 1 mil. Det har blivit mycket provande av viner och vi har fastat för ett vitt vin: Weingut Hans Bausch Riesling kabinet Trocken 2016, som smakar gudomligt gott! Då vi har varit här tidigare så går vi gärna själva och utforskar. Vi gick även till Weindestilleriet Asbach, som gör konjaken som används i Rüdesheimer kaffet. Vi tänkte handla med lite hem, så man kan fixa en Rüdesheimer kaffe när höstmörkret infinner sig. Tyvärr var det stängt just på måndagar. Vi gör ett nytt försök tisdag eller onsdag. Mycket wienersnitzlar har det blivit men dem är ju såååå goda här. Vi har även hunnit relaxa lite, badat bastu och svalkat oss i poolen. Blir inget röjande ikväll. Istället funderar vi på att ta en romantisk tur med linbanan, vandring, slott och båttur imorgon.

4/9 Asbach Desstilleri & tur med linbanan
Solen skiner från en klarblå himmel och termometern visar 28 grader.
Idag blev det Asbach destilleriet och vi fick se en film först. Det var bara min man och jag och de frågade vilket land vi kom ifrån så ljudet var på svenska. Väldigt intressant att se hur konjaken kom till. Efter filmen blev det såklart en del shoppat!

Efter besöket gick vi till linbanan och köpte ett kort där det ingick linbana upp, vandring och linbana ner, samt båttur. Jag rekommenderar verkligen det! Vilka vyer vi sett från ovan idag!
Man skall dock inte vara höjdrädd om man gör detta. Lite hjärtklappning fick jag allt när jag såg kyrktornet långt nedanför oss. Väl nere var vi i Assmannshausen, därifrån skulle vi sedan ta båten tillbaka till Rüdesheim.
Medan vi väntade på vår båt satte vi oss på en uteservering och tog ett glas vin.
Vet inte vad restaurangen heter men det var det galnaste ställe jag sett! Är ni i krokarna så måste ni bara kika in.
Stället är lite kusligt, kocken tittade ut när jag skulle gå och pudra näsan 😜, en gammal krokig gubbe med långt stripigt rosa hår. Kändes som jag hade hamnat i en film med Familjen Adams.

5/9 Utflykt till Bingen och flanerande i Rüdesheim
Idag var det en riktigt varm och härlig dag. 29 grader som mest! Vi beslöt oss för att ta färjan över till andra sidan av Rhen, till ett ställe som heter Bingen.
Där besökte vi Klopp Castle, som är 157 meter högt och jag gick alla trapporna upp, för att se den fantastiska utsikten mot Rüdesheim. Väl uppe fick jag svindel, tog några snabba foton och sen gick jag ner igen.
Väl nere så tittade jag ner i brunnen som är 50 meter djup. Man såg inte ner till botten.
Kändes lika svindlade det och det var tur att det var galler runt om.

Resten av onsdagen gick vi bara och flanerade i Rüdesheim. Åt gott och drack många goda viner och så den goda Rüdesheimer kaffee, som är så farligt god.

6/9 Rüdesheim – Köln – Bremen
Idag vaknar vi upp av ett åskväder. Det blev tidig väckning då vi skulle fortsätta vår färd till Köln.
Vi blev avsläppta precis utanför Domkyrkan. Det var en maffig kyrka, otroligt vacker och vi hade turen att se ett bröllopspar utanför kyrkan. Letade efter ett lunchställe och hamnade på McDonalds, vilket inte är min favorit, men tiden gick och vi hann inte sätta oss på någon restaurang.

Färden fortsätter vidare mot Bremen. Bremen är sagolikt vackert med Rådhuset, Domkyrkan m.m. Det är som taget ur en sagobok. Vi gick i de gamla kvarteren vid Schnoor, så pittoreskt med smala gränder och små mysiga restauranger. Därefter blev det ett glas vin i Rådhuskällaren med övriga medresenärer.

7/9 Bremen – Kalmar 
Underbart är kort och nu är det sista dagen på vår resa. Vi är på väg mot Hamburg för att sedan åka vidare mot Puttgarden – Rödby. Detta har varit en härlig resa och jag kan verkligen rekommendera alla att ta en bussresa ut i Europa. Man få se så otroligt mycket och träffa så mycket folk.

Vi längtar redan efter nästa resa!

//Virva Sjöström

Bilder från resan:

Båttur på Rehn
Rüdesheimer Kaffee
Asbach Destilleri
Utsikt från linbanan
..ännu mer utsikt
Tage & Virva
Klopp Castle
Utsikt från Klopp Castle
…mer utsikt

 

Domkyrkan i Köln
Gemensam middag på Rådhuskällaren i Bremen
Stadsmusikanterna i Bremen

 

Stort tack från Bussigt.nu

Taggar
Visa mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close