Vi är många som föredrar att resa på semester med buss. Det är framförallt ett praktiskt sätt, då du oftast blir upphämtad nära ditt hem och du slipper fundera på vart du ska ha bilen stående. Utöver detta så är det bekvämt att kunna luta sig tillbaka i sin stol, låta guide och chaufför ta hand om dig under resan. Det finns alltid någon kunnig person att fråga om det är något du undrar. Det finns dessutom mängder av spännande bussresor att välja mellan för dig som vill iväg. Weekendresa till Prag, Vinresa till Rehn & Mosel, eller kanske en shoppingresa till Tyskland för att fylla på lagret?

Att komma till ett nytt resmål är verkligen något speciellt. Att få nyckeln till sitt hotellrum och låsa upp dörren för första gången, slänga upp sin väska på sängen, öppna upp balkongdörren, ta ett steg ut och andas in doften av att vara framme! Det där är saker att längta efter. Bussresan börjar dock inte när du kliver på bussen utan redan när du börjar leta, söka och inspireras till din nästa bokning. När du väl klickat på boka-knappen så är det bara att börja längta!


Det finns många olika typer av bussresor att åka på:

Endagsresor

Endagsresor i Sverige, där du kan besöka sevärdheter i närområdet, äta god mat och bara unna dig en dags semester. Åk på julmarknad, besök Bornholm, ta bussen över Öresundsbron för ett besök på “Den blå planet & Gavnö Slott” eller varför inte en klassiker som “Ut i det blå”, där du bokar utan att veta vart det bär hän.

Teater & Musikresor

Teater & Musikresor där du tar bussen för att se en föreställning eller konsert. Se “Elvis the Musical på Malmö Arena, sommarkonserter på Ullevi eller en föreställning på Fredriksdalsteatern. Det är inte alltid lätt att få biljetter till olika evenemang, så ett bra tips är att kolla med ditt lokala bussföretag först.

Weekendresor

Idag efterfrågas kortare, snabbare resor där du endast tar ledigt ett par dagar men ändå hinner uppleva och upptäcka en ny, spännande stad. Weekendresor med buss fungerar utmärkt och det finns massor att välja mellan. Det enda problemet är vilken stad man ska välja! Prag, Amsterdam, Berlin och Paris är bland de mest populära, men även julmarknadsresorna på 2-3 dagar lockar. Varför inte en 4-dagars bussresa till vackra Celle?

Rundresor

Att resa på de längre bussresorna till de södra delarna av Europa, eller Norge och Storbritannien är det som de flesta förknippar med just bussresor. En eller två övernattningar på vägen och därefter är vi framme vid resans mål. Det kan vara Istrien i Kroatien, Gardasjön, Normandie. Ja, här finns det hur mycket som helst att välja mellan. Det är inte heller helt ovanligt att resan har ett specifikt tema. Mat- och vinresor, cykelresor eller kanske se en Opera i Verona!

Shoppingresor

Shoppa är verkligen något för bussresenären! Visst blir det shopping på de övriga bussresorna, men det finns även bussresor som nästan enbart handlar om att göra gång på pengarna. De flesta bussföretag erbjuder 1-2 dagars shoppingresor till såväl Tyskland som till Ullared. Packa lätt, för det gäller att ha plats för fynd i bagaget.

Skidresor

Vi svenskar har tagit bussen till Alperna under många år nu. Du behöver inte fundera så mycket. Du har utrustningen med dig ombord, så det är bara att luta dig tillbaka och ladda inför bra skidåkning! Det finns några reseföretag som har gott om olika alternativ för bussresa till Alperna, men många av de mindre företagen kör ett par turer per vinter, så håll utkik hos er lokala bussresearrangör.

Golfresor

Golf är en social sport och vad passar då bättre än att kombinera det med den mest sociala formen av resande, nämligen bussresan. Här befinner du dig ombord med likasinnade och kan dela erfarenheter om de olika golfbanor ni spelat på. Många golfresor med buss går till Spanien och framförallt östkusten med Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca och Costa del Sol, men det finns även mindre etablerade golfdestinationer, såsom Tjeckien, Polen och Bulgarien.

Sista minuten

Hur spontan är du när du bokar bussresan? Visst är det en kittlande tanke att någon gång åka iväg på semester sådär lite oplanerat. Du kanske har haft en stressig period i livet och behöver koppla av, du kanske helt enkelt längtar efter lite spännande kulturupplevelser eller bara njuta av sol och bad. Sista minuten, billiga resor, restresor – ja, kärt barn har många namn. Har du någon gång bokat nära avresan och gjort ett riktigt klipp?

Bussresearrangörer

Har du ett favoritföretag som du alltid rest med, eller testar du olika bolag för olika typer av resor? Här är en lista på flera av våra svenska bussresearrangörer.