Resereportage

Anja & Ludde på golfresa i Costa Brava

Läs deras resereportage om golf, Barcelona, tapas och gemenskap på bussen

GOLFRESA MED BF TRAVEL TILL BLANES 21/9-7/10

För tredje året i rad beger sig Anja & Ludde på golfresa till Spanien och Costa Brava. Bussresan är med Mohlins buss från Härjedalen och bussens namn är “Älgen”.


Denna bussresa startar i Mellansverige redan den 20 september. Bussen hämtar upp den första passageraren Arne kl 2315 i Valbo (Västmanland). Sedan hoppar gäster på under natten. Själv stiger vi på i Malmö, Anja och jag, kl 0900. Här möts vi av chaufförerna Peter och Poppen samt bussvärdinnan Malle. Bussen är en dubbeldäckare med en cafédel på bottenplanet. Vi stiger på och hälsar på övriga resenärer, vilka vi rest med på samma resa två år i rad. Det blev många glada återseenden. Vi kör vidare till Trelleborg, där vi äntrar m/s Robin Hood för vidare transport till Travemünde. Flera av resenärerna samt chaufförer intar sina hytter för välbehövlig vila. Själv fördriver vi tiden med korsord och umgänge. Vi ankommer till Travemünde ca 1930.

Nu startar den långa resan till Spanien. Busscafeet är öppet och Malle serverar korv och allehanda drycker. Framåt midnatt stannar vi för nattstoppet på rastplats Rheimscheid. Nu släcker man ner i bussen och alla försöker inta en behaglig nattposition. Vi är ca 30 st i bussen så det finns gott om plats att fälla sätena.

23 september – Vaknar i Frankrike och många mil på vägen

Efter en något osammanhängande sömn vaknar vi till vid gryningen och kl 0930 anländer vi till Macon i Frankrike. Här serverar Peter, Poppen och Malle frukost bestående av bröd, pålägg, ägg, yoghurt och kaffe. Det sitter fint. Solen skiner och allt är bara på topp. Vi kör vidare mot Montpellier och i Narbonne kommer en spansk chaufför som övertar ratten. Nu har våra svenska chaufförer kört färdigt. Vi passerar spanska gränsen 1730 och når fram till Hotel Pi Mar i Blanes 1845. Nu är det skönt att få checka in. Det blir middag 2115. En härlig buffé, som innehåller allt man kan önska sig. En kock står och brassar fisk och kött. Det är bara att välja. Det blir sängdags vid 2200. Något trötta efter resan.

24 september – Första morgonen i Blanes

Idag är det ingen golf. Vi äter frukost och sedan bunkrar vi vatten. Det blev playan idag. Solen skiner 25 grader i luften och 22 i vattnet. Det är mycket folk på stranden. Många spanjorer, men det är ju söndag. Det blev en promenad i våra gamla kvarter och tapaslunch på Los Arces. Siesta och sedan kaffe på balkongen. Det blev en promenad in till Blanes innan middagen, som vi intog 2115.

25 september – Nu är det äntligen tid för golf!

Nu är det dags för golf. Vi har golfvärdar Mattias och Stefan ( som för övrigt är boule-experter och skall serva 100 svenska boulespelare som bor i Santa Susanna). De berättar om dagens tävling och meddelar starttider. Vi skall spela på Peralada, en fantastisk anläggning.

Jag spelar med Bengt, Albin och Ida. Det är lag tävling. Två ungdomar och två gubbar. Ja, idag gick det bra. Vi lyckades vinna och lyckan var fullständig. Buss hem till hotellet.

26 september – Semesterkänslan börjar infinna sig på allvar

Idag spelar vi på Costa Brava, gamla banan. Vi spelar med Janne och Lena. Trevlig runda och fantastiskt sommarväder. Våra kamrater Ingmar och Lisa har anlänt till hotellet under dagen. De skall vara nere en vecka. Nu är det stora vågor i havet. Det gick inte att bada som vi brukar göra efter golfen.

Nu flyter dagarna på med golf på olika baner. Vi har härliga dagar. Golf, fint väder och god mat. Vad mer kan man begära.

30 september – Utflykt till Barcelona

Idag är det busstur till Barcelona. Avresa 0830 med en spansksvensk guide Carmen. Jätteduktig. Påläst och trevlig. Vi börjar med en runda på Montjuic och sedan ner till Placa Catalunya. Här får vi lite egentid. Det blir Ramblan ner och sedan tapaslunch vid katedralen. Vid 1400 tiden träffas vi igen för ett besök i Sagrada Familia. Det var närmare 20 år sedan vi var inne i den senast. Då skänkte jag en pesetas till färdigställandet. Den är ännu inte klar men det var en fantastisk upplevelse att få se denna Gaudis skapelse från insidan. Sedan var Barcelona avklarad för denna gång.

1 oktober – Mer golf, men även en del boule!

Golfdags igen. Vi spelar måndag-tisdag och torsdag-fredag. Vi spelar med olika svenska deltagare. Fina dagar. En eftermiddag när vi kom hem fick vi demonstration av boule. Mattias och Stefan visade på spelets idé. Trevligt. Vi var ca 20 st som testade kulorna.

3 oktober

Vi vinkar av Ingmar och Lisa som skall flyga hem.

Sedan fortsätter golfen torsdag och fredag.

6 oktober – Hemresa, kortspel och korv med bröd

Idag är det hemresa. 0845 är vi lastade och flygresenärerna vinkar av oss. Det finns ca 30 flygande golfspelare som vi umgåtts med de här veckorna. Kl 1000 passerar vi franska gränsen. Det blir korv i bussen till lunch. Vi stannar 1430 i Aire de Latitude för kisspaus. Fortfarande 26 grader i luften. På eftermiddagen är det Majaturnering i bussen. Ett kortspel där man, om man förlorar, åker ut efter hand. Damerna var överlägsna. Ingalill vann och Anja blev trea.

Kl 1845 stannar vi i Aire de Langres för kvällsmålet. Det blev den obligatoriska skinkan och pommes frites.

Kl 2300 är vi i Wasserbillig i Luxemburg för nattstopp.

Kl 0700 vaknar vi i Travemunde. Här går vi in i terminalen för tandborstning och lite shopping i butiken. Vi får gå ombord 0845 och äter frukost. 25 euro för två personer. Nu väntar en dryg dagstur via Rostock till Trelleborg. Vi tittar på tysk fotboll och löser korsord.

Vi når Trelleborg, något försenade, kl 2015. Här påbörjas avskedena. De första lämnar oss i Trelleborg, sedan stiger vi av i Malmö. Kramar och önskan om återseende till nästa år. Bussen fortsätter sedan norrut och resenärer stiger av ända till måndag morgon. En kvinna, Riita, fortsätter vidare till Finland och är hemma först på tisdag.

Det har som vanligt varit fantastiska veckor, med bra golf, fint väder, trevliga kamrater och en underbar trio i Peter, Poppen och Malle. Vi hoppas givetvis att vi ses igen, antingen på väg till Blanes eller någon annanstans.

Tomelilla 17 oktober

Anja och Ludde

Frukost på vägen ner
Frukost på vägen ner
Mysiga gränder i Blanes
Mysiga gränder i Blanes (Foto: Annika Lundin)
Playa Santa Cristina
Playa Santa Cristina (Foto Annika Lundin)
Marknad i Blanes
Marknad i Blanes (Foto: Annika Lundin)
Utsikt från balkongen i Blanes
Utsikt från balkongen i Blanes
Anja med sand mellan tårna, nedanför Hotel Pi Mar
Anja med sand mellan tårna, nedanför Hotel Pi Mar

 

 

 

 

 

 

 

På utflykt till Barcelona
Ludde, Ingmar och Lisa är tillbaka i Barcelona ännu en gång
Ludde räknar på golfbanan "Costa Brava"
Ludde räknar på golfbanan “Costa Brava”
Anja svingar lugnt
Anja svingar lugnt
Golfspelare tar en paus
Golfspelare som njuter av det fina vädret
Ludde in action
Ludde in action
Dags att vila benen och kolla telefonen
Dags att vila benen och kolla telefonen
Tack för idag!
Tack för idag!
Ny dag, ny bana!
Ny dag, ny bana!
Vackert!
Vackert!
Bussvärdinna Malle tar emot gästerna
Bussvärdinna Malle tar emot gästerna

Utflykt till Barcelona

Gottar sig på uteservering vid Las Ramblas
Guidning i Barcelona
Guidning i Barcelona
La Rambla
Sagrada Familia
Sagrada Familia
Sång & dans på gatorna
Sång & dans på gatorna
Utsikt över staden
Utsikt över staden
Casa Milá
Casa Milá
Tapas är ett måste i Spanien
Ett måste när du är i Spanien
Mums!
Mums!
En kaffe efter maten
En kaffe efter maten
Lisa hinner med lite shopping
Lisa hinner med lite shopping
Ludde fönstershoppar!
Ludde fönstershoppar!
En fullspäckad dag i Barcelona
En fullspäckad dag i Barcelona

Hemresa

Tidig morgon och dags för hemresa till Sverige
Tidig morgon och dags för hemresa till Sverige

Läs även om Anja & Luddes bussresa till Paris

Taggar
Visa mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close