fbpx
IntervjuerResebloggar

Annika Myhre från Resfredag.se om att resa med buss

Drömmer om att en dag komma iväg på en resa med Rosa Bussarna

Vi på Bussigt är superstolta över att ha fått möjligheten att ställa några frågor till en av våra favoriter på resebloggs-himlen, nämligen Annika Myhre från Resfredag.se.

Annika reser både med och utan familjen (man och tre barn som är 9, 7 och 3 år gamla). Hon är utbildad jurist, men huvudsysslan idag är bloggen Resfredag samt podcasten Att resa-podden.

Hon kommer ursprungligen från Karlskrona, är bosatt i Nynäshamn utanför Stockholm och har tidigare provat på att bo i Spanien, USA, Tyskland och Thailand. I december 2015 startade hon och Lisa/Livet från den ljusa sidan podcasten Att Resa-podden (om att uppleva världen). Annika medverkar även regelbundet som reseexpert i både tryckt media, radio och tv. Själv började Annika blogga 2011, när hon och hennes familj tog ett halvårs thaimout på Koh Lanta, i Thailand.

Namn: Annika Myhre
Bor: Nynäshamn 
Sysselsättning: Reseskribent och jurist
Blogg/Podcast: Resfredag.se samt attresapodden.se 

Minns du din första bussresa och i så fall, berätta kort om den? 

Jag och min familj åkte upp till Kolmården från Karlskrona, jag gissar att jag var 5-6 år. Den resan är en av få gemensamma familjesemestrar utanför Blekinge, vilket gör den extra minnesvärd och speciell. Jag tyckte att det var världens bästa äventyr och njöt varenda sekund.

Hur ser annars din bussrese-historik ut? Har du semestrat med buss?

Jag har rest otaliga gånger med buss mellan Stockholm och Karlskrona för att hälsa på mina äldre syskon som bodde i huvudstaden. En annan minnesvärd bussresa spenderades på en Greyhound-buss från New York city till Rochester. Jag var ganska nybakad student och kände mig ungefär coolast i världen när jag satt långt bak i bussen utan att känna en enda kotte. Den coola känslan försvann dock i takt med att jag blev osäker på vilken hållplats jag skulle stiga av, mitt boende låg nämligen mitt ute i skogen!

När jag bodde i Berlin tog jag bussen till både Wien och Prag tillsammans med kompisar, billigt och smidigt.

Nämn tre ord som du tänker på när du hör ordet bussresa?

Prisvärt, ensamtid, semester.

Om du skulle åka på en bussresa med familjen, vad hade du då helst bokat och varför?

Jag har en ständig dröm om att komma iväg på en resa med Rosa Bussarna, en sådan bussresa står definitivt på min bucketlist. Jag har haft en romantiserad bild av Rosa Bussarna ända sedan jag hörde talas om konceptet för evigheter sedan. Det vore verkligen en dröm att få uppleva ett sådant äventyr tillsammans med familjen, men jag gissar att det får dröja ytterligare några år eftersom vårt yngsta barn bara är tre år gammal.

Vilken var din senaste resa? (oavsett färdmedel)?

Under sommartid hänger jag helst hemma i Sverige, vi hade en fantastiskt lyckad familjeresa till Åre och Östersund för några veckor sedan. Senaste utlandsresan gick till Irland tillsammans med min man. Vi gillar roadtrips!

Vad är din nästa resa och varför bokade du just den?

Min nästa resa går med familjen från Karlskrona till Bohuslän. Första dagarna ligger fokus på jobb –  jag ska samla material till min bloggserie Resfredags Svenska Pärlor. Därefter kommer vi att hälsa på min mans släkt som bor i Göteborg. Jag älskar att hänga på västkusten i allmänhet och Bohuslän i synnerhet, det ska bli ett rent nöje att komma tillbaka!

Hur ser annars dina planer ut i sommar?

Det är väldigt mycket fokus på Sverige. Jag har nu spenderat drygt en månad på “min” sommarö Sturkö som ligger i Karlskrona skärgård. Härifrån har vi gjort kortare utflykter till Öland och Österlen, men också till Astrid Lindgrens Värld i Småland som jag vill rekommendera till allt och alla!

Innan hösten drar igång på allvar kommer jag och min podcastkollega Lisa (vi driver “Att resa-podden” tillsammans) att resa till Dresden i Tyskland på en jobbresa. Vi vill genom den här resan uppmärksamma så kallade “secondary cities”, det vill säga alternativ till de mest kända resmålen – i det här fallet Berlin som ligger i närheten.

Här följer några bilder från Annikas senaste resa – Östersund med omnejd!

 

Vi på Bussigt tackar Annika för att vi fick till denna intervju och hoppas att våra läsare ger sig in på bloggen och låter sig inspireras.

Taggar
Visa mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close