IntervjuerNyheter

Det här gör en Key Account Manager på Rolfs Flyg & Buss

Intervju med Åsa Nilsson, som har över 20 års erfarenhet av resebranschen

Rolfs Flyg & Buss känner de flesta till och nu får vi äntligen chansen att ta pulsen på en av medarbetarna på detta Göteborgs-baserade reseföretag. Åsa Nilsson arbetar som Key Account Manager, men stöttar även till som reseledare då och då. Ett riktigt drömjobb vill säga! I denna intervju får vi veta hur en typiskt arbetsdag kan se ut, vilka resor hon har inplanerade och varför bussresor är så himla trevliga.

Fakta
Namn: Åsa Nilsson
Bor: Träslövsläge, strax söder om Varberg
Sysselsättning: Arbetar på Rolfs Flyg & Buss, som Key Account Manager
Intressen: Resa, såklart 😊 men gillar även att umgås med familjen, allt som har med inredning att göra, löpträna och paddla ut på havet, på min Stand Up Padleboard, det är livsnjutning och träning på samma gång..
Instagram: @neilsasmakrill
Senaste resa: Tel Aviv
Nästa resa: Fuerteventura
Motto i livet: Våga vara Dig själv

Berätta lite kort, vem är Åsa Nilsson?
En kvinna mitt i livet. Älskar att busa och skoja med folk och att bjuda på mig själv. Gillar utmaningar och förändringar i livet. Tycker att alla borde utmana sig själva lite mera emellanåt, för att växa och utvecklas… Man får så mycket skinn på näsan och inser att man klarar av mer än vad man ibland tror. Att jobba som bussguide passar mig perfekt. Här kan jag showa så mycket jag vill och hur tråkiga folk än tycker att mina skämt blir, måste de ju ändå sitta kvar 😊 Skämt åsido…

Du arbetar som Key Account Manager på Rolfs Buss i Göteborg. Hur hamnade du där, och hur skulle du beskriva din tjänst?
Jag har arbetat i resebranschen i ca 20 år och gillar att jobba med gruppresor. Det blir en speciell stämning… man umgås med människor man kanske aldrig hade träffat annars. Vandrar, äter middag, cyklar, går på champangeprovningar, tränar eller vad det nu kan vara. Man är aldrig ensam om det skulle hända något, men behöver man lite lugn och ro, så kan man naturligtvis avvika en dag eller två också… Man behöver inte vara med på alla utflykter eller middagar, men oftast blir det faktiskt så att de flesta är det. Det är på något sätt lite lyxigt att bara få följa med… njuta, koppla av och uppleva saker, utan att jobba så mycket för det själv… Bara bli omhändertagen 😊
Hos just Rolfs, som Key Account Manager, har jag inte varit speciellt länge, men har man jobbat i resebranschen i ca 20 år och ständigt träffar resenärer, så har jag alltid hört många nöjda resenärer som har varit ute och rest med Rolfs och en vacker dag fanns en ledig tjänst att söka.
Som KAM jobbar man med tex företag, föreningar eller organisationer, som redan är en grupp på tex 30 personer, som vill ut och resa tillsammans. Då kan vi sätta ihop resor för just dem, med deras egna önskemål på destination och programupplägg.
Vi är även ute på kundbesök, mässor, nätverk, håller i studiebesök och presentationer samt åker som reseledare emellanåt. Det känns som en bra kombo. Inne på kontoret ibland och ut och möta kunderna ibland.
När man jobbar som reseledare ser man företaget på ett helt annat sätt än när man sitter inne på kontoret och det är häftigt. Kontraster är bra. Det ger energi. 😊

Hur ser en typisk arbetsdag ut i ditt liv just nu?
När man jobbar som reseledare, går man upp tidigt. Man vill kunna vara pigg, glad och pratsam redan när man möter alla vid frukosten. Alla gillar att få en klapp på axeln och frågan om man har sovit gott och ofta har resenärerna frågor de har klurat på under kvällen eller natten ang dagens utflykter.
Efter gemensam frukost går jag tillbaks till rummet och packar ner dagens program i en ryggsäck, samt värktabletter (Om någon skulle behöva), vatten, plåster, karta och annan information om destinationen. Sist köpte jag även med nötter och småkakor som bjöds på när det blev tid eller inväntan utav någon i gruppen.
Efter det räknar man ihop hela gänget, på bussen eller utanför hotellet och kör igång med dagens information i mikrofonen.
Under resans utflykter och dagar förväntar sig resenärerna att man ska vara en god rese-kamrat, guide, underhållare och gärna sjuksköterska och psykolog också 😉
När vi åter kommer till hotellet, vill jag vara ensam en stund för att ladda batterierna och då blir det ett bad eller en löptur, beroende på vart man är. Vissa dagar har gruppen fri tid och då uppskattas det om man som reseledare bokar in något trevligt för dem som vill, tex en båt-tur, shoppingtur, museébesök eller något annat. Jag älskar att hålla quiss i bussen och speciellt på hemresan, om allt som har hänt under resan, platser, maträtter och allt annat. Det brukar ge många goda skratt…
Jobbar jag på kontoret så skriver jag offerter, bokar in flygstolar, bussar och andra utflykter. Kontaktar restauranger, guider, hotell och annat som hör våra resor till.
Pratar en hel del i telefon, mailar och stämmer av, så allt blir som planerat..

Om man tittar på ditt instagramkonto så verkar du få resa en hel del i 
jobbet. Det låter som en dröm för många… Är det så?
Jag tror att många tänker att det är ett drömjobb, eftersom det oftast blir bilder på härliga saker…
Oftast tar man inte en bild på någon som ramlat och måste till akuten, eller om man får in en riktigt torr köttbit på restaurangen, eller känslan när det spöregnar och är dimma just den dagen man ska bestiga den högsta toppen på vandringsresan…
Men man måste vara beredd på att allt kan hända och då måste man kunna vara bekväm i ledar-rollen och inte bli paralyserad och inte veta vad man ska ta sig till. Snabba beslut är ett måste och att vara klar och tydlig är också en viktig egenskap.
Samtidigt så är det ju en dröm när man märker att resenärerna är nöjda….
Det fnissas och skrattas en hel del på dessa resor och det ger så mycket tillbaks.

Har du några resor (arbete eller privat) inplanerade 2019?
Såklart 😊 Det måste man alltid ha 😊
Fuertuventura
Stockholm
Kroatien
Riga
Dolomiterna
Detta är fram till Augusti kan man säga, så hösten är fortfarande tom 😊

Hur ser din bussresehistorik ut?
Väldigt fattig. Det enda jag tidigare jobbat med är transferbussar till och från flygplatsen, så detta är helt nytt för mig, sedan en tid tillbaks.

Om du får nämna tre fördelar med att resa på bussresa, vilka är de då?
*Gemenskapen
*Att man får lära människor som man kanske aldrig hade träffat annars
*Väldigt avkopplande att få känna sig omhändertagen hela vägen, från början till slut

Hur går det till när du bokar dina privata resor? Har du några speciella 
sidor/företag som du gärna använder? Förutom Rolfs Buss då såklart!
Mina privata resor bokar jag på Rolfs i första hand, men ibland vill man kanske ha något helt annat. Då bokar jag in det i vårt flygsystem och tar hjälp utav våra agenter och leverantörer som vi jobbar med utomlands och sätter ihop mitt egna paket, som kanske passar bättre för just den resan.

Har du något speciellt resmål som du skulle vilja lyfta fram, och i så 
fall varför?
Jag älskar Mallorca, men vet knappt om det behöver lyftas fram… Det säljer sig självt, på något sätt…. Där finns allt från vandring i bergen, fina stränder, storstadskänsla i Palma, bra restauranger med god mat och genuina bergsbyar… What else do you need?

Rolfs Buss känns verkligen som en researrangör på gång! Hur skulle du 
beskriva stämningen på arbetsplatsen och vad är det som gör att 
företaget bara ökar och ökar?
Ett väldigt starkt driv. Det blir speciellt när det är ett familjeföretag.. och många duktiga medarbetare, som är väldigt pigga och tekniskt kunniga. Här sitter man inte och fikar eller rullar tummarna inte. Alla är väldigt hårt arbetande och håller fokus på att göra våra kunder nöjda.

Om du får blicka framåt i resebranschen och fundera kring kommande 
trenden? Har du några tankar om nya resmål, eller nya sätt att resa?
Såg ju att ett företag just startat “Tåg-charter” och tror att det kommer få mycket bra utslag. Många tänker mera på miljön nu, än för några år sedan. Då ville man bara åka billigt. Nu kanske man gör tågresan till en del utav semestern och boendet kanske blir mera utav en egenförsörjande ekologisk gård, där man grupperas i olika mat-team tex. Kvalitet och miljötänk, så man får inspiration för sitt eget boende och sin livsstil när man kommer hem igen. Det hoppas jag på.

Bilder från Åsas resor

En glad reseledare
En glad reseledare
Rolfs Flyg & Buss
Rolfs Flyg & Buss
Lite tid finns till att koppla av
Lite tid finns till att koppla av
Selfie med övriga i gruppen
Selfie med övriga i gruppen

 

Stort Tack!

Taggar
Visa mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close