IntervjuerResebloggar

Isabelle Wallin om takbarer, öl-spa och Budapests godaste gulasch 🍲

Om Resebloggen "ThatSwedishTraveller", bussresor och bra tips när du ska boka.

Nästa spännande person på tur av våra resebloggs-favoriter är Isabelle, som driver bloggen och Instagram-kontot “ThatSwedishTraveller”. Hon har just nu sin bas i Göteborg, men vi som följer henne ser en tjej som reser till massor av härliga platser. Vissa långt hemifrån som t.ex. Bali och Kuala Lumpur, men även trevliga bilder från mer vardagsliknande platser i Göteborg och Stockholm. Alltid på ett färgglatt sätt och gärna en eller annan bild med läckra maträtter. Mycket nöje!


Namn: Isabelle Wallin

Bor: Göteborg
Sysselsättning: Resebloggare
Blogg: ThatSwedishTraveller.com
Instagram: Instagram.com/thatswedishtraveller

Berätta kort, vem är egentligen Isabelle Wallin?
Jag är en en levnadsglad och rastlös själ som alltid är på nya äventyr! Jag är från Stockholm, men har bott i 6 länder hittills och är ständigt på resande fot. Just nu har jag min bas i Göteborg.

Du driver bloggen “That Swedish Traveller”. Hur och när började det och hur skulle du beskriva bloggen?
Jag har bloggat sedan fenomenet blogg lanserades men har alltid tyckt att bilder är roligare. Så när Instagram kom blev det mitt självklara medie. Därför resebloggar jag mest på Instagram men även på min blogg. Bloggen innehåller längre inlägg om olika platser jag besökt med do’s and dont’s, samt olika restauranger jag besökt och rekommenderar. Min Instagram består av både mat och resebilder!

Vi på Bussigt råkar veta att Budapest är en stad som ligger dig varmt om hjärtat. Varför just Budapest?
Det är nära, billigt och otroligt vackert! Man kan gå samma gator ner och hitta nya guldkorn varje gång!

Om du skulle tipsa oss om något vi MÅSTE göra om vi har ett dygn i Budapest, hur skulle det dygnet då se ut?
Sov ut i lugn och ro på hotell eller AirBnB (vilket jag rekommenderar) ät sedan brunch på Szimply eller STIKA. Promenera till parlamentet och sedan över bron till Buda slott och Fisherman’s Bastion – detta område är otroligt vackert och påminner om slotten i Harry Potter. Ät en god gulasch eller langos till lunch och använd eftermiddagen till att SPAa på Széchenyi eller Gellért termalbad. När vi var där testade vi även Öl-spa, att bada i öl, rekommenderas! På kvällen rekommenderar jag restaurangen KOLLÁZS för en finare middag och sedan en drink på den undangömda baren Boutiq Bar eller strosa i de gamla judiska områdena vid “ruinpubarna” – Szimpla Kert var en av de bättre pubarna med flera våningar och innergård.

Nämn tre restauranger som du skulle kunna rekommendera och motivera kort varför?
Den godast gulaschen hittar du på den stora restaurangen på våning 2 i saluhallen – Great Market Hall. För en brunchälskare finns mycket att hämta i Budapest, testa Cirkusz Café. Rekommenderar också takbaren 360 Bar för den bästa utsikten över stan och goda drinkar.

Hur går du tillväga när du bokar en resa exempelvis till Budapest? Vilka sajter använder du dig helst av?
Jag bokar nästan alltid via Momondo, en vanesak antar jag. Det är väldigt sällan jag bokar flyg och hotell tillsammans men just till Budapest rekommenderar jag faktiskt Mr Jet paketresa! Då fick vi flyg och lägenhetshotell till ett superpris ca 2000kr per person!

Har du ungefärliga prisuppgifter på vad en weekend (3 nätter) i Budapest totalt kostar?
Detta beror helt på vilken typ av resa man vill göra! Det går verkligen att leva billigt och boka billigt flyg, man får väldigt mycket för pengarna i Budapest. Jag kanske gjorde av med totalt 5000kr på en weekend i Budapest med flyg & boende (2000kr), 3 måltider ute varje dag och spa!

Budapest är en stad som är populär även för bussresenärer. Hur ser egentligen din bussrese-historik ut? Har du erfarenhet av att semestra med buss?
Jag har åkt många långa bussresor i Asien och i Sverige men har ännu inte bussat runt i Europa, det står på min bucketlist!

Vad ser du för fördelar respektive nackdelar med att resa med buss?
Att åka buss tycker jag är bra eftersom man får se så mycket mer utav världen medans man reser och pausa på ställen man kanske aldrig skulle besökt annars! En nackdel är väl om bussen är trång och utan. eller med en trång, toalett. Jag gillar att man träffar människor på en buss på ett annat sätt om man jämför med när man flyger! Ofta har man tid att prata med varandra, både på bussen eller om man stannar till för mat.

Kommer vi få se dig på en bussresa framöver och i så fall, vart skulle du åka?
Har inga bussresor planerade just nu, men skulle vilja testa att åka buss genom Europa!

Till sist, en svår fråga att svara på men: Vad är det bästa med att resa?
Att möta andra människor och deras kultur! Jag älskar att umgås och uppleva ny kultur och spännande mat. Man lär sig någonting nytt varje dag!

Här följer ett axplock av Isabelles sköna bilder från just Budapest:

Brunch på STIKA, Budapest

Cirkusz Café
Széchenyi termalbad

Utsikt över Budapest och floden Donau
Takbaren – 360 BAR


Vi på Bussigt önskar alla trevlig läsning och tackar Isabelle för din medverkan. 

Taggar
Visa mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close