fbpx
Medlem i fokus

Medlem på Bussigt: Kjell-Ove Lundin

Bussigt.nu är glada att få dela med oss av vår första intervju. Här svarar rutinerade bussresenären Ludde på några snabba frågor om hur det är att semestra med buss, vilken nästa resa blir och vilka favoritplatser han har besökt. Mycket nöje!


Namn: Kjell-Ove Lundin

Bor: Tomelilla
Ålder: 69 år
Intressen: Golf, konst, resor och mat
Namn på Bussigt.nu: Ludde Lundin

Berätta kort om din resehistorik inom bussresebranschen?
Jag har rest med olika bussarrangörer runt i Europa. Mina bussresor började på nittio-talet med buss till Spanien. Jag reser med buss i snitt två ggr per år. Det som är regelbundet återkommande är julmarknadsresor och golfresa till Spanien. Julmarknadsresorna är inne på minst det tionde året. Numera räknar man inte efter utan ser i stället fram emot nästa resa.

Om du blickar tillbaka på dina tidigare bussresor, vilken håller du då högst? 
Vissa resor har givit större avtryck än andra. Vi, min fru och jag, åkte Spanien runt 2007, vilket var en häftig upplevelse med en fantastisk guide och suverän chaufför. Vi åkte med Scandorama. Vi fick uppleva  mycket som vi läst om och som vi önskat att se. Sedan gillar vi Paris och har rest till denna fantastiska stad vid många tillfällen.

Vad är fördelarna med att semestra med buss?
Fördelarna att resa med buss är flera. Du kan koppla av under färden. Jag har kört i Europa med egen bil sedan 70-talet och gör det fortfarande.  Att åka buss är behagligt. Dessutom kan man resa med vänner och umgås under färden. Allting är förberett såsom  toastopp, luncher och i regel framdukad middag vid övernattningar. Man lägger sin resa i personalens händer. Sedan kan man välja att följa med på utflykter eller botanisera själv.

Vart gick din senaste bussresa?
Senaste bussresan var en golfresa 17 dagar i månadsskiftet sep/okt 2017. Vi åkte med BF Travel från Landskrona, vilket vi gjort många gånger, till Blanes i Katalonien (Spanien). Ca 60 km norr om Barcelona. Underbart.

Har du någon resa inplanerad framöver och varför bokade du just den? 
Nästa resa är bokad till Paris i april 2018. Vi åker med Ölvemarks. Vi skall tillsammans med en kompis, BO, möta våren i Paris. BO har inte varit i Paris tidigare och det var två år sedan vi var där senast. Vi skall visa honom det vi tycker om såsom museer, sevärdheter, matställen och långa promenader runt i staden.

Vad är de viktigaste ingredienserna för en lyckad bussresa? 
För att resan ska bli lyckad krävs först och främst en bra chaufför och guide. Vi har varit med om dåliga guider, vilket leder till onödiga irritationsmoment. Sedan är det upp till Dig som resenär att göra det bästa av resan. Det är ju ändå Du som valt resmålet. Sedan kan saker och ting hända som vi inte kan rå över. Vi har blivit försenade p g a snöstorm, men det kunde ingen hjälpa och stämningen var ändå på topp, trots att guiden fick improvisera.

Om du skulle rekommendera en utflykt/sevärdhet som du varit med på under en bussresa, vilken väljer du då och varför? 
Om jag skulle välja en utflykt/sevärdhet som favorit, så är det Barcelona. Staden som har allt. Sedan gjorde resan till Normandie stort intryck bl a vid Arromanche. Ja, det är svårt. Jag kan nämna många till som skulle kunna vara favoriter. Provence har jag inte alls nämnt , men oj så fint där är.

Har du varit med om något udda och annorlunda på någon av dina bussresor? 
Av udda upplevelser kan nämnas en julmarknadsresa till Goslar. Vi åkte ner i snöstorm och blev mycket fördröjda. Vi lyckades hitta en rastplats i Tyskland som inte ingick i programmet och vi anföll restaurangen och tömde den på mat.

Till sist! Vilken är Sveriges bästa bussresearrangör? 
Att nämna Sveriges bästa bussresearrangör är inte så lätt, men vi har rest flest gånger med Scandorama och där får vi alltid det vi önskar oss.

Stort tack önskar Bussigt.nu och ha en trevlig bussresa till Paris.

Taggar
Visa mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close