Bussresan i fokus

På stakpråmsfärd med Hagestad Touring i sommar!

En av årets nyheter från Österlens klimatsmarta bussresearrangör.

Spreewald med Berlin

Naturskyddsområdet Spreewald kallas av tyskarna för “Brandenburgs Venedig” på grund av sin rika flora och sina många kanaler. Regionen finns även med på Unescos världsarvslista. Naturligtvis får gästerna uppleva en fantastisk stakpråmstur på kanalerna och smaka den goda ättiksgurkan som området är speciellt känt för. Dessutom blir det en natt i världsstaden Berlin på hemresan!

Med stakpråmsfärd
4-dagarsresa
Avresa 15/7 – 2019
Hagestad Touring 

Program

Dag 1
Uppsamling och vidare över Öresundsbron. Stopp i Danmark för förmiddagskaffe (Hagestadkaffe och ost- och skinksnittar finns att köpa ombord). Överfarten till Rostock tar ca 2 tim och ombord finns möjlighet att äta en god lunchbuffé (pris 250 kr, beställes vid bokning av resa). Du åker sedan vidare på tyska Autobahn, stannar för eftermiddagskaffe utanför Berlin och kommer fram till Cottbus på kvällen. Incheckning på fina Lindner Congress Hotel. Middag.

Dag 2
Frukost. Dagsutflykt till Spreewald. Hela dagen tillbringas i denna vackra natur. I området bor mestadels sorber, ett folkslag som har en egen tysk dialekt och använder sig av pråmar för att ta sig runt i området. De har i alla tider ägnat sig åt lantbruk och har en gammal tradition när det gäller att lägga in gurkor. Dessa har blivit världskända och naturligtvis får du möjlighet att både prova och köpa dessa godsaker. Det ges även möjlighet att uppleva en stakpråmsfärd genom kanalsystemet där vi stannar för lunch på Gasthof Wotschofska (ingår i priset). På eftermiddagen återvänder bussen till vårt hotell i Cottbus. Middag.

Dag 3
Frukost och utcheckning, därefter går färden norrut mot Berlin. Det blir besök i Treptowparken med sina mäktiga ryska monument. På vägen in till centrum besköks East Side Gallery och gör sedan lunchstopp på ett bryggeri (pris inkl dryck ca 15 €). På eftermiddagen fortsätter stadsrundturen i den intressanta världsstaden. Det blir sevärdheter såsom Check Point Charlie, Potzdamer Platz, Brandenburger Tor, Riksdagshuset, Under den Linden och Kurfürstendam. Incheckning på centrala Park Inn by Radisson vid Alexanderplatz. Middag arrangeras på trevlig restaurang (pris ca 25€ exkl dryck, beställes vid bokning av resa).

Dag 4
Frukost. Sovmorgon. Lämnar därefter Berlin och vidare till Rostock. Här finns tid för lite gränshandel, innan färjan kör tillbaka till Gedser. Överfarten tar ca 2 timmar och det finns möjlighet att beställa lunchbuffé vid bokning av resa, 250 kr. Via de danska öarna och Öresundsbron är du åter i Sverige efter en härlig sommarresa till natursköna Spreewald och världsstaden Berlin!

Pris 4195:-

I resans pris ingår: Buss- och båtresor, broavgifter, vägskatter, 2 nätter i dubbelrum inkl halvpension, 1 natt i dubbelrum inkl frukostbuffé, stakpråmsfärd inkl lunch, stadsrundtur i Berlin samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 700:-
Frivilligt avbeställningsskydd: 200:-

Med reservation för kurs- och prisändringar samt omkastning i programmet.

Bokning (via Hagestad Touring)

Ring 0411 – 52 41 75 eller boka här!

Bra att veta:
Giltigt pass måste medtas.
Kontant betalning för köp ombord på bussen (SEK)
Bagagevikt 40 kg/person
Lunch & middag dag 3 betalas i Euro på plats.

 

Taggar
Visa mer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade artiklar

Close